Stadstrainers ontwikkelt creatieve werkvormen om mensen uit te dagen zichzelf te laten zien in hun woon en werkomgeving, zo willen we bijdragen aan een samenleving waarin mensen zichzelf en elkaar zien en horen. Wij zien dat beeld voor veel mensen in veel verschillende situaties een hulpmiddel is om dichter bij zichzelf of bij elkaar te komen en ontwikkelden hiervoor de volgende programma's:
Mijn Verhaal is een groepsactiviteit voor iedereen die het gevoel heeft er minder toe te doen of van betekenis te zijn. Deelnemers maken via zelfgemaakte (polaroid)foto’s en korte verhalen hun dagelijks leven zichtbaar door activiteiten en voor hen belangrijke mensen en hobby's vast te leggen. Vervolgens deelt iedere deelnemer zijn/haar verhaal binnen de groep.
Generatieclub Feijenoord bestaat uit de oudste generatie van het gebied Feijenoord in Rotterdam-Zuid. Iedereen boven de 65 jaar is welkom. De club is divers en wordt vertegenwoordigd door verschillende leeftijden en culturen. De mensen die meedoen worden uitgedaagd om hun kwaliteiten en talenten te ontdekken, in te zetten en te ontwikkelen. Stadstrainers ondersteunt de leden met het zetten van nieuwe stappen en het aangaan van uitdagingen, en faciliteert (collectieve) ideeën met middelen en voorzieningen.
'Samen' wordt in de toekomst van de verpleeghuiszorg steeds belangrijker, maar hoe vind je elkaar, begrijp je elkaars perspectief en ga je elkaar vertrouwen, zodat je uiteindelijk op elkaar kunt bouwen? Stadstrainers ondersteunt zorglocaties in deze cultuuromslag.
Het verhaal van is een interventie waarbij met persoonlijke, afzonderlijke verhalen van bewoners van een seniorencomplex wordt toegewerkt naar een gezamenlijk verhaal; een gezamenlijke toekomst met (nieuwe) gezamenlijke ervaringen. Persoonlijke verhalen worden in eerste instantie in verschillende beeldende vormen (fotografie/collage/taal) ingezet voor een kwalitatieve ontmoeting tussen de -tot dan toe voor elkaar vaak onbekende- bewoners.